dinsdag 19 juli 2011
Een betere visstand begint bij het waterschap
Loop maar eens een pas opgeschoonde sloot na, vaak zitten er zeelten, modderkruipers en andere vissen tussen het vuil. Een steeds grotere hark aan de kraan. tot wel 4 meter! Zo schiet het lekker op. Niet voor de vissen natuurlijk... Deze karper lag er al even, samen met nog een paar andere.
En zo gaat het in heel Nederland!
donderdag 14 juli 2011
quickscan in de storm
Weer of geen weer, we hebben gevist! Voor een Flora- en faunawet onderzoek zijn onderandere de kleine modderkruiper en bittervoorn veelvuldig aangetroffen. Ook is er een kroeskarper geavangen, wanneer zou deze opgenomen worden in de Flora- en faunawet?
woensdag 13 juli 2011
kwabaal gevangen tijdens visserijkundig onderzoek
Bij een visserijkundig onderzoek is met een electrovisapparaat een kwabaal van 25 cm gevangen!
Een bijzondere vis die we niet vaak tegen komen. In verschillende wateren is de kwabaal uitgezet om de populatie aantesterken, kijk eens op http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/2111/default.asp
Media aandacht voor vistrap
Vismigratie is een hot item en om die reden is er een filmploeg uitgerukt om een goed werkende vistrap nader te bekijken. Aan ons is gevraagd een bemonstering in scene te zetten om zo de werking van de vistrap duidenlijk te maken.
dinsdag 12 juli 2011
Afvissing karpers Natuurmonumenten
De karper is vaak de dominante vis die andere soorten geen kans geeft. Vaak resulteerd dit in een eenzijdige visstand van veel kleine en magere karpers die massaal kunnen sterven door ziektes. We hebben het meerendeel van de karpers ongeschonden overgeplaats naar een ander, groter water waar ze door kunnen groeien. Ik het waterstelsen van natuurmonumenten is er nu meer ruimte voor andere soorten zoals blakvoorn, ruisvoor en bijvoorbeeld zeeld en snoek. Omdat het water nu helder word kunnen er weer vogels zoals de ijsvogel overwinteren!
zaterdag 9 juli 2011
Blauwalg bestrijding
Wij hebben inmiddels veel ervaring met blauwalg opgedaan, zowel in diepe zandwinputten alsmede ondiepe slooten en plassen. We zijn actief betrokken bij diverse proefprojecten in binnen en buitenland! Graag willen wij deze kennis met U delen , dus voor al uw blauwalg problemen neem contact met ons op!
vrijdag 8 juli 2011
Gracht leeggevist te Deventer
DEVENTER - Voorlopig is er geen vis meer te vinden in de gracht bij het Deventer station. Het water is vrijdagochtend helemaal leeggevist.
Alle vissen zijn uit de gracht gehaald vanwege de aanstaande baggerwerkzaamheden. Omdat het water ter plaatse erg ondiep is zouden de dieren de schoonmaak niet hebben overleefd. Het 'afvissen' werd gedaan door het gespecialiseerde visserijbedrijf Kalkman uit Moordrecht. De vissen werden met een kleine stroomstoot verdoofd en vervolgens eenvoudig gevangen. De dieren zijn vervolgens nabij het Vogeleiland weer uitgezet. De vangst was royaal. Er werden onder meer snoeken, brassems en palingen overgezet. Onder de gevangen vis waren ook enkele royale exemplaren. bron: http://www.destentor.nl/regio/deventer//9078442/Gracht-bij-station-leeggevist.ece
woensdag 6 juli 2011
visserijkundig onderzoek Markermeer
Een zeer grote hoeveelheid blankvoorn is vandaag gevangen bij een visserijkundig onderzoek met de motorzegen en electrovisapparaat. Grote windes, brasem en zelfs de rivierdonderpad zijn aangetroffen. Opvallend was de slechte conditie van brasems, die vaak erg mager waren. Scheermessen in vakjargon!
maandag 4 juli 2011
onderhoud sloot of schouw
Helaas kijken de meeste waterschappen pas aan het einde van de zomer naar de schouw, de jaarlijkse controle van de sloten. Nu net in het begin van de zomer staan er in heel het land veel sloten "droog" dat wil zeggen vol met planten! En dat is slecht voor de doorstroom en uiteindelijk ook voor de vissen. Die gaan vaak dood aan zuurstofgebrek in de nacht.
Abonneren op:
Posts (Atom)